Látnivalók

A község képviseltestülete bízik abban, hogy Szigetvár fejldésével új utak nyílnak Patosfa eltt is. A csendes, háborítatlan környezet, a kastélypark, az évszázados kúria, a halastó, a falu kis temploma és a vendégszeret lakók megnyerhetik a betelepülk szívét.

 

A helyiek büszkesége a több mint egy évszázada fennálló, grófok által telepített egyhektáros kastélypark. Az itt lév védett százéves vadgesztenyesort és ágyásokat a falusiak folyamatosan gondozzák és virágosítják. A park közepén áll a nyári lak, amelyet az egykori földbirtokosok építettek. Most ez szolgál a kultúrház és a könyvtár helyéül. Az 1872-ben épített kastélyépületet azonban rossz állapota miatt évtizedekkel ezeltt elbontották.

 

A falu közepén található katolikus templom mindössze 15 éve épült, ám Stix Tamás plébános mindig megtölti a kis épületet hívekkel. Szigetvár felé, dombok ölelésében jónéhány halastó fogadja a túrázót. A gyönyör látvány mellett a tógazda a sporthorgászoknak engedélyezi a halfogást amellett, hogy elssorban tenyésztésre szolgálnak a víztározók. St még egy vendégházat is épített a távolabbról érkez turisták számára. A környékbeli erdkben vadászatra is lehetség van. A területet jelenleg a Westerheide Kft. gondozza.

 www.patosfa.hu