www.patosfa.hu


Somogy megye
Patosfa
Patosfa
2024. Július. 17.
Endre, Elek napja van.


Patosfa
Község hivatalos honlapja

Elhelyezkedés


Patosfa Dél-Somogyban, a Kaposvár-Lad-Szigetvár útvonal mellett fekszik. Barcstól 31 kilométernyire északkeletre, Szigetvártól 14 kilométerre északnyugatra. Megközelíthető a 67-es úton Kaposvár illetve Lad elágazással és a mellékútvonalon Szigetvár felől. Vasútállomása nincs.

 

Két természetföldrajzi tájegység - a Zselic és a Dél-somogyi homokvidék - határán terül el. Ez határozza meg a természetes növénytakaróját. Az északi dombokon jobbára gyertyános-tölgyes, a déli síkon cseres-tölgyes, helyenként hárs erdők övezik. A zselici agyagon tavasszal a szigorúan védett, gyönyörű kakasmandikó díszlik, míg a homok jellegzetes vadnövényei az áprilisban nyíló, sárga virágú seprőzanót, a szeder és a galagonya. Éghajlatára csapadékos, hűvös nyár és enyhe tél a jellemző.

 

A háborítatlan természeti környezete, tiszta levegője teheti elsősorban vonzóvá. Sokan fel is fedezték maguknak Patosfát, az utóbbi időben megnőtt a betelepülő külföldiek száma. Főként hollandok, németek, osztrákok vásárolnak házat, telket, és itt töltik a nyarat. Többen az év legnagyobb részében is itt tartózkodnak. Olasz érdeklődők is jelentkeztek már. Eddig öt külföldi tulajdonú házépítés kezdődött el.

 

Szomszédaink

Lad
Homokszentgyörgy
Somogyhatvan

Copyright © 2009
Integranet Kft.
Nyomtatás Levél Térkép